تاثیر درمانی دمنوش های گیاهی بر کبد چرب

منو
کبد چرب یکی از شایع ترین مشکلاتی است که امروزه افراد با آن دست و پنجه نرم می کنند. کبد ارگانی از بدن است که وظایف مختلفی مانند سم زدایی، تصفیه خون، تولید پروتئین و ذخیره آهن را بر عهده دارد. ایجاد اختلال در عملکرد این ارگان مشکلات حادی را به وجود می آورد. کبد چرب بر اثر تجمع بیش از حد چربی در کبد به وجود می آید. این بیماری دلایلی مختلفی همچون تغذیه نامناسب، مصرف الکل، ژنتیک، استرس و عدم تحرک دارد. شما می توانید با داشتن یک روتین زندگی سالم، تغذیه مناسب و استفاده از دمنوش های گیاهی از این بیماری دوری کنید و حتی به بهبود آن نیز کمک کنید. گیاهان دارویی از دیرباز برای انواع بیماری های بشر مورداستفاده قرار گرفته اند این گیاهان با خاصیت سم زدایی، آنتی اکسیدان و .... می تواند به عملکرد کبد کمک کند و حتی آن را پاک سازی کند. در این مقاله می توانید اطلاعات کامل تری در مورد کبد چرب، علائم و درمان های آن را مطالعه کنید.
در ادامه به معرفی چند دمنوش گیاهی مفید برای جلوگیری و درمان کبد چرب می پردازیم.
طرز تهیه و مصرف: یک قاشق چایی خوری دانه خار مریم همراه با دو لیوان آب را به مدت 15 دقیقه بگذارید که دم بکشد. سپس از صافی رد کرده و میل کنید.
طرز تهیه و مصرف: چایی سبز را به مقدار لازم در یک قوری ریخته و روی آن آب جوش بریزید و بگذارید 3 تا 5 دقیقه دم بکشد. مصرف دو لیوان چایی سبز در روز عملکرد کبد را بهبود می بخشد.
طرز تهیه و مصرف: زنجبیل را به مدت 5 تا 10 دقیقه در آبجوش بگذارید تا دم بکشد و سپس میل کنید. مصرف چایی زنجبیل علاوه بر بهبود عملکرد کبد، سیستم ایمنی را نیز قوی کرده و برای گلو درد نیز بسیار مفید است.
طرز تهیه و مصرف: 10 تا 15 برگ نعنای تازه را همراه با یک قاشق چایی خوری نعناع خشک مخلوط کرده و با آب جوش 5 تا 10 دقیقه بگذارید که دم بکشد. مصرف دمنوش نعناع با تحریک ترشح صفرا به فرایند هضم نیز کمک می کند.
طرز تهیه و مصرف: 1 قاشق چایی خوری از پودر ریشه شیرین بیان را در آبجوش حل کرده و پس از 10 دقیقه میل کنید. این گیاه برای درمان گلو درد و بیماری های لثه ای نیز بسیار کاربرد دارد.
طرز تهیه و مصرف: دو قاشق چایی خوری زردچوبه را به مدت 10 دقیقه در آبجوش دم کنید و سپس میل کنید. برای طعم بهتر می توانید لیمو و عسل را به آن اضافه کنید.
طرز تهیه و مصرف: 2 قاشق غذا خوری زرشک را با دو لیوان آب به مدت 10 دقیقه بجوشانید و سپس میل کنید. بهتر است که زرشک را همراه با وعده غذایی یا بعد از آن مصرف کنید تا از افزایش بیش از حد قند خون بعد از غذا جلوگیری کنید.
طرز تهیه و مصرف: یک یا دو قاشق چایخوری گل خشک را همراه با آب جوش 10 تا 15 دقیقه بجوشانید. سپس همراه با عسل یا لیمو میل کنید. مصرف این دمنوش باعث تقویت سیستم ایمنی نیز می شود.
دمنوش های گیاهی با خواص آنتی اکسیدان، ضد التهابی، سم زدایی، چربی سوزی و بهبود عملکرد آنزیم های کبدی می توانند به سلامتی شما بسیار کمک کنند. اما مصرف بیش از حد این دمنوش ها عوارض شدیدی را نیز می تواند به همراه داشته باشد. مثلا مصرف زیاد شیرین بیان موجب افزایش فشار خون شده. در نتیجه بهتر است که بیشتر از روزی دو بار از این دمنوش ها استفاده نکنید.