خار پاشنه یا التهاب پرده کف پا چیست؟
خار پاشنه چیست؟
خار پاشنه یا التهاب پرده کف پا (فاشیای کف پا یا پلانتار) یکی از علل شایع درد پاشنه است. این بیماری به علت التهاب یک باندضخیم است که از پای شما عبور می کند و استخوان پاشنه پا را به انگشتان پا متصل می کند.
علائم خار پاشنه:
التهاب پرده کف پا یا خار پاشنه به طور معمول باعث ایجاد درد در کف پا در نزدیکی پاشنه پا می شود. درد معمولا در بعد از بیدار شدن از خواب ، بدترین حالت را دارد ، اگر چه در اثر ایستادن طولانی یا ایستادن بعد از نشستن نیز ایجاد می شود. درد معمولا بعد از ورزش بیشتر می شود ، نه در هنگام آن.
عوامل موثر در ایجاد خار پاشنه:
- سن: ورم کف پا بیشتر در سنین 40 تا 60 سال دیده می شود.
- انواع خاصی از ورزش: فعالیت هایی که استرس زیادی به پاشنه و بافت متصل شده شما وارد می کنند. مانند دویدن در مسافت های طولانی ، رقص باله و رقص هوازی می توانند در بروز ورم مفصل کف پا موثر باشند.
- عیوب فیزیکی پا: صافی کف پا ، گودی کف پای زیاد ، الگوی غیر عادی راه رفتن می تواند بر نحوه توزیع وزن هنگام ایستادن تاثیر بگذارد و می تواند فشار بیشتری به فاشیای کف پا وارد کند.
- چاقی: وزن اضافی ، استرس اضافی بر فاشیای کف پا شما وارد می کند.
- استفاده از کفش های نامناسب: کفش هایی مثل کفش های پاشنه بلند ، تنگ یا بی هوازی و کفش های فرسوده و کهنه ، علاوه بر خارپاشنه باعث ایجاد برخی بیماری ها هم می شوند.
- عدم مراقبت صحیح از پا: نشستن و مرتب نگه نداشتن ناخن های پا باعث از بین رفتن آراستگی شما و ابتلا به خار پاشنه و بیماری های مربوط به پا می شود.
عوارض خار پاشنه چیست؟
عدم درمان ورم کف پا ممکن است منجر به درد مزمن پاشنه شود که مانع فعالیت های منظم شما می شود. تغییر در الگوی راه رفتن به عنوان راهی برای تسکین درد فاسیت کف پا ممکن است منجر به مشکلات پا ، زانو ، مفصل ران یا کمر شود.
روش های درمان خار پاشنه:
اکثر افرادی که مبتلا به ورم فاشیای کف پا هستند با درمان معمولی از جمله استراحت ، بکار بردن یخ در ناحیه درد و استفاده از مسکن درد و ناپروکسن سدیم التهاب ناشی از ورم کف پا را کاهش دهند و در طی چندین ماه بهبود پیدا کنند. تمرینات کششی و تقویت کننده ، فیزیوتراپی ، آتل شب و در نهایت انجام عمل جراحی راه های دیگر درمان این بیماری است.
برای کاهش احتمال ابتلا به این بیماری ، این نکات را رعایت کنید:
- وزن خود را کنترل کنید.
- کفش های مناسب انتخاب کنید و از استفاده از کفش های فرسوده خودداری کنید.
- ورزش هایی را انتخاب کنید که فشار کمتری به کف پا می آورد.
- پای برهنه راه نروید.
- با انجام تمرینات خانگی عضلات کف پا ، تاندون آشیل و عضلات ساق پا را کشش دهید.
بازگشت